您所在位置: 主页 > 广西 > 教育资讯 > 中考资讯 >

2019年沈阳中考英语试题及答案!沈阳中考真题+答案!

中考资讯 来源:网络 编辑:冬瓜 2019-07-18 09:13:06 浏览:

  2019年沈阳中考英语试题及答案是怎样的呢?都考察了哪些内容呢?其实每年中考的真题都是一套非常好的资料了,也是来年中考备考中考的重要依据和参考,对于英语这个科目来初中阶段是很重要的基础阶段,还是蛮重要的。会对高中有一定的影响。秦学教育小编今天为大家整理了关于2019沈阳中考语文试题以及相关作文,希望小编的整理能够帮助到大家。更多相关资讯,请持续关注本站。

2019年沈阳中考英语试题及答案!中考真题+答案!

  2019年辽宁省沈阳市中考英语试题(word版,有答案)

  第一部分 选择题(三大题;共38分)

  一、单项填空(共10小题,每小题0.5分;满分5分)

  从A、B、C、D中选出可以填入空白处的最佳答案。

  1.Paper is useful invention.Cai Lun invented it around 2,000 years ago.

  A.a B.an C.the D.不填

  2.—Why is Grace's Chinese so good?

  —Because she China for ten years.

  A.has gone to B.has been to C.has come to D.has been in

  3.People who always do sports are in spirits than those who don't.

  A.high B.higher C.tall D.taller

  4.You should walk in snowy weather so that you will not fall over.

  A.happily B.slowly C.sadly D.quickly

  5.Last week,some students an English play at Rosie Bridge School.

  A.put out B.put away C.put on D.put up

  6.When we succeeded in reaching the top of Mount Tai,we felt proud of .

  A.we B.us C.our D.ourselves

  7.A hanfu show in Museum of History next week.

  A.is held B.was held C.will be held D.has been held

  8.You always be careful with electricity for safety.

  A.must B.can C.mustn't D.can't

  9.The book is excellent.Could you tell me ?

  A.where did you buy it B.where you bought it

  C.where do you buy it D..where you buy it

  10.—Hi,Joan!I won the men's 100—metre race yesterday!

  — That's wonderful news.

  A.Never mind. B.You are welcome. C.Congratulations! D.That's all right.

  二、完形填空(共15小题,每小题1分;满分15分)

  阅读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D中选出可以填入空白处的最佳选项。

  Ray had a wonderful family and lived very happily.He had four grandchildren,and they all came to see him 11 their holidays.One day,Ray was preparing to welcome them as usual:cleaning the house and cooking delicious food. 12 he was working,he lost his favorite watch which was a 13 from his deceased(已故的)wife.Ray loved the watch very much,and he was very sad.

  When his grandchildren arrived,they 14 him they would find the watch.One granddaughter asked,“Grandpa, where did you see the watch last 15 it went missing?”

  Ray replied,“Maybe in the barn(谷仓)!“The children searched there for more than two hour 16 Could not find it .

  One of his grandsons wanted to search the barn 17 ,and Ray asked why he was going there.The little boy didn't explain but asked 18 not to follow him.A moment later, he rushed back to his grandfather,"I found it!"he shouted. pay was 19 and asked how he made it.The little boy replied,'I stood in the barn 20 making any noise,and tried my best to keep silent.After a few 21 ,I heard the sound of tick tick.At last,I 22 the watch from the hay(干草)."After hearing his words,Ray hugged. The little boy and 23 him very much.

  The story tells us if we 24 calm(冷静的),we can fired a solution.This shows the power of 25 .

  11.A.between B.during C.among D.past

  12.A.Unless B.Over C.While D.Still

  13.A.report B.gift C.letter D.message

  14.A. suggested B.doubted C.expected D.promised

  15.A.after B.before C.until D.since

  16.A.and B.so C.or D.but

  17.A.ever B.again C.already D.always

  18.A.other B.another C.the other D.the others

  19.A.angry B.bored C.unhappy D.surprised

  20.A. without B.by C.about D.except

  21.A.weeks B.days C.hours D.minutes

  22.A.looked up B.tuned up C.picked up D.made up

  23.A.accepted B.thanked C.saved D.protected

  24.A stop B.send C.stay D.seem

  25.A. habit B.decision C.silence D.sup0estion

  三、阅读理解(共12小题,每小题1.5分:满分18分)

  阅读短文,然后根据其内容从A、B、C、D中选出最佳选项。

  Antibiotic Gream(消炎药膏)

  uses: cream to treat pain and infection(感染)from small burn on skin.

  26.Where can we use the cream on our bodies?

  A. In eyes. B.On skin. C.On teeth. D.On hair.

  27.We should visit if we have serious burns.

  A. a dentist B.a reporter C.a doctor D.a nurse

  28.How many times a day do we put the cream on the burn at least?

  A.Two B.Three C.Four. D.Five.

  29.Which of the following statements about the Antibiotic Cream is true?

  A.It is only used on face B.It can be eaten as food.

  C.It is best for pregnant women. D.It must be kept at room temperature.

  B

  Most people are afraid of sharks,but they usually do not know very much about them.For example,there are 350 types of sharks,and all of them are meat esters.Some sharks are very big.The whale shark is 50 to 60 foot long.But some sharks are very small.The dwarf(侏儒)shark is only 6 inches(英寸)long.Sharks are 100 million years old.In fact,they lived at the same time as dinosaurs.Today,sharks live in every ocean on the earth,but most sharks live in warm water.

  36.According to the itemized bill,knowing where to tap cost.

  A.$10,000 B.$9,998 C.$9,996 D.$2

  37.What's the main idea of the text?

  A Effort is very important when you are in trouble.

  B.Fixing the engine of a giant ship costs too much

  C.Putting the effort in the right place is more important.

  D. Losing the engine's power is the reason for asking tor

  第二部分 非选择题(四大题;共62分)

  四、回答问题(共5小题,每小题2分:满分10分)

  阅读短文,然后根据内容回答所提问题。

  38.Is the text above a menu?

  39.Besides the vegetables,what else do you add to the beef?

  40.How do you mix the filing?

  41.When do you take the dumplings out?

  42.Where do you put the dumplings at last?

  五、阅读填空(共7小题,每小题1分:满分7分)

  阅读短文,然后用短文括号中所给词的适当形式填空。

  Thanks to the nonprofit(非盈利的)program Music and the Brain,43(recent) it has offered Mayfield School keyboards,music classes and teacher training

  When the students saw 25 piano keyboards in neat rows(整齐地排列),they were quite amazed.After al,it was the 44(one)time for them to see something like that.With the help of the program,the children become more creative through music.When they practise playing the piano,they have to be 45 (patience).The students need all 46 (kind)of abilities to work together They have to see musical notes and decode(解码)them in their brains.At the same time,they use their fingers to make sounds.Music improves the 47(students)brains.

  Music has a special connection with science as well. You can see that many scientists are good at 48 (play) musical instruments:Einstein played the violin,and German physicist Max Planck played the piano wonderfully.

  In a word,to earn music 49 bel beneficial(有益的).

  六、综合阅读(共10小题,每小题2分,满分20分)

  阅读短文,然后按要求完成第50—59小题。

  Here are two old stories from Chinese history.The Chinese people have told them for many years.

  One is a story about Cao Cao's son,a clever boy named Cao Chong.One day,Cao Cao got a huge elephant from Sun Quan and he wanted to know the weight of it. Because there wasn't a scale large enough,some soldiers advised him to(A) it up.But Cao Cao didn't want to kill the elephant.Just then,Cao Chong came up with a great idea.He asked some soldiers to lead the elephant onto a boat.As the heavy animal walked onto it,the boat went lower into the water.After Cao Chong drew a line on the side of the boat to mark how low it went,the elephant was taken off the boat.(B) The boat was filed with rocks until the water reached the line on the boat. Cao Chong then weighed the rocks.The rocks and the elephant were of the same weight.(C) 曹操对他的儿子生常满意。

  The other story is about a wise man named Zhuge Liang.He was asked to make 100,000 arrows(箭)within 10 days.He told (D) his soldiers to fill 20 large boats with many straw men.In the early morning of the third day,the soldiers said the boats towards the camps of Cao Cao's army on the other side of the river.They shouted and boat their drums loud.When Cao Cao's soldiers heard the sounds, they thought they were (E) attack. However,they

  could not see through the thick tog on the river.Cao Cao ordered his soldiers to shoot arrows towards the sounds of the drums and the shouting.Zhuge Liang got enough arrows and then sailed back successfully.

  50.在文中(A)和(E)的空白处填入适当的单词

  51.将文中划线部分(B)改写为:The boat was rocks.

  52.将文中划线部分(C)译成英语:

  53.文中划线部分(D)指代的是:

  54.从文中找出两个历史人物:

  B

  A different culture keeps my eyes and mind open.When I stayed in Russia (A)

  an exchange student,I learned about it.

  One day,a Russian trend invited me to a (B)well—known restaurant in Moscow(莫斯科)I looked forward to trying local (当地的)food.After arriving there,I found nothing on

  the table but several small plates,on which there were nuts,a few slices(片)of tomatoes,and several pieces of onions.Although the dishes were simple,we drank a lot and I felt the passion(热情)from the bottom of his heart.In China,when we invite friends or relatives,we always treat them to a big dinner.We prepare as much food as we can(C) show our friendliness.

  What a different culture it isl Even though we try our best,it's very (D)difficult to get used to their customs.Another Russian custom also impresses me deeply.As we know,it is very cold in winter there.When winter comes,(E)俄罗斯人喜欢游泳.They even take their kids outside together.Like their parents,(F)Russian kids rub (擦)their bodies with snow before jumping into the water.Although the water is freezing cold,they all play happily in it

  What fun it is to know about a different culture.

  55.在文中(A)和(C)的空白处填入适当的单词:

  56.写出文中划线部分(B)和(D)的同义词或近义词:

  57.将文中划线部分(E)译成英语

  58.将文中划线部分(F)改写为:Russion kids rub their bodies with snow before

  into the water.

  59.从文中拔出能说明本文主旨大意的短语 .

  七、阅读与表达(共2节,A节5分,B节20分。,满分25分)

  A)阅读短文,然后根据其内容从方框中选出可以填入空白处的短语。

  I often argue(争论)with my mum when I row older. She tries her best to make my lift easier and she does 1 things for me.Although I know my mum loves me. I don't think she understands me 2 She likes making every decision instead of me.She oven chooses the clothes I wear. I am not given a chance to 3 anything!I think it's important to be independent(独立的)and make 4 .I want control my lite 5.I am puzzled(困惑的)and have no idea what I should do.

  B)为了帮助青少年健康快乐地成长,某英文网站开辟了中学生专栏,请你议It's

  to take my parents' advice为题,投稿至该网站。

  【要求】

  1.确定主题,说明原因:

  2.围绕主题,进行叙述或阐述;

  3.词数80—100。

  【注意】

  1.补全标题(参考词语:helpful,important,necessary. useless等):

  2.可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以阐述具体观点:

  3.可以适当增加细节,以使行文连贯;

  4.短文的开头已给出,不计入总词数;

  5.作文中不要出现考生和相关人物的真实校名和姓名。

  It's to take my parents' advice

  When I grow into a teenager,I always moot some difficulties in my daily life.For me.…

  参考答案

  1.A 2.D 3.B 4.B 5.C 6.D 7.C 8.A 9.B 10.C

  11.B 12.C 13.B 14.D 15.B

  16.D 17.B 18.D 19.D 20.A

  21.D 22.C 23.B 24.C 25.C

  26.B 27.C 28.A 29.D 30.B

  31.B 32.A 33.A 34.B 35.C

  36.B 37.C

  38.No./No,it isn't

  39.A little oil and salt./Oil and salt.

  40.With chopsticks./By using chopsticks.

  41.When they float to the surface.

  42.On a plate.

  43.recently

  44.first

  45.patient

  46.kinds

  47.students'

  48.playing

  49.is

  50.cut;under

  51.full of

  52.Cao Cao was (very)happy/satisfied/pleased with his son.

  53.Zhuge Liang's

  54.Cao Cao/Cao Chong/Zhuge Liang/Sun Quan(任选两个)

  55.as;to

  56.famous;hard

  57.Russians like/love to swim/swimming./

  Russians enjoy/are fond of /are keen on swimming

  58.they jump

  59.A/a different culture

  阅读与表达

  A)1.too marry

  2.at all

  3.think about

  4.my own choices

  5.by myself

  B)略2

本文内容来源于网络,由秦学团队整理编辑发布,如有侵权请联系客服删除!

热门课程